arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Hamburgare med bacon och äpple

Vem gillar inte hamburgare? Toppa burgaren med ost, bacon och äpple för den där lilla extra smakupplevelsen.
Hamburgare med bacon och äpple
1 port

Ingredienser

  • Äppleketchup

  • Grönt Äpple 3 st
  • Vaniljstång 0,5 st
  • Äppelcidervinäger 0,5 dl
  • Vatten 1 dl
  • Honung 4 msk
  • Strösocker 4 msk
  • Karamelliserad lök

  • Gul Lök 1 st
  • Olivolja 1 msk
  • Chipotlemajonnäs

  • Ägg 1 st
  • Chipotlepasta 0,5 msk
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Salt
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Citronsaft 2 msk
  • Matolja 1,5 dl

Gör så här:

Salta och peppra köttfärsen, blanda försiktigt med gaffel och forma till en burgare. Grilla 5-6 minuter på varje sida och placera en skiva ost på så att den får smälta. Skala äpplena, skär dem i kuber och lägg i en kastrull med de andra ingredienserna. Dela vaniljstången på längden först. Koka upp och låt puttra i ungefär 20 minuter. Ta bort vaniljstången och mixa resterande ingredienser till en slät smet. Låt svalna i en skål. Skär gul lök i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Strö i socker. Låt sockret bli varmt och lägg sedan i löken. Sänk värmen till medelhög och tillaga löken i ungefär 10 minuter. Salta och peppra. Rör försiktigt och låt sockret smälta och karamellisera löken. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Mortla chipotlen fint. Plocka bort för stora bitar. Häll pulvret i en skål med ägg, Dijonsenap, pressad vitlök, lite salt och citronsaft. Mixa till en smet. Häll långsamt i solrosoljan under omrörning tills du får en fin och krmig majonnäs. Smaka av med citron och salt. Ställ i kylen ett par timmar så att smakerna får utvecklas. Stek bacon krispigt i panna eller i ugn. Placera på hushållspapper för att suga upp överflödigt flott. Bygg burgaren med sallad ovanpå majonnäsen och köttet högst upp.

Presenteras av Castello