4 port
Ingredienser
- Nötfärs 500 g
- Färsk Persilja 1 msk
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
- Dijonsenap 1,5 msk
- Tabasco
- Hamburgerbröd 4 st
- Majonnäs
-
Rödlöksmarmelad
- Rödlök 2 st
- Strösocker 2 msk
- Honung 2 msk
- Rödvinsvinäger 2 msk
- Rödvin 2 msk
- Salt
Gör så här:
Börja med marmeladen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Smaksätt färsen med hackad persilja, dijonsenap och lite tabasco. Grilla eller stek burgaren och lägg på en skiva Castello Burger Blue. Bred lite majonnäs i botten innan du placeras burgaren på brödet och toppa med lite lökmarmelad. Servera gärna med pommes frites och en god sallad.
Presenteras av
