Ingredienser
- Nötfärs 500 g
- Salt 0,5 tsk
- Vitlökspulver 0,25 tsk
- Lökpulver 0,25 tsk
- Svartpeppar 0,2 tsk
- Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
- Hamburgerbröd 4 st
-
Lönnsirapsbacon
- Bacon 8 skivor
- Lönnsirap 0,5 dl
- Farinsocker 1 msk
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Blanda lönnsirap och socker i en skål. Tillaga bacon i ugnen i 12-15 minuter, tills baconet börjar få färg. Ta ut ur ugnen och pensla med lönnsirapen. Ställ in i ugnen igen i 3-5 minuter, tills baconet är gyllenbrunt och krispigt. Ta ut ur ugnen, lägg på hushållspapper och ställ åt sidan. Lägg bisonfärs, salt, vitlökspulver, lökpulver och peppar i en skål. Blanda försiktigt ned kryddorna i färsen med en gaffel. Blanda inte för länge. Forma 4 burgare med händerna och lägg på en tallrik. Värm grillen (eller en stekpanna) till mellan/hög värme. Pensla burgarna med lite olivolja. Tillaga burgarna 5-6 minuter på varje sida. Sista minuten placerar du en skiva ost på varje burgare så att den får smälta lite. Servera burgaren i bröd, toppad med 2 skivor bacon, ketchup och rucola.
