arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bli het på att grilla med några enkla tips

Bli het på att grilla med några enkla tips
Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, och då är det alltid kul att testa något helt nytt. Eller en ny variant av något gammalt. Som ny topping till klassiska burgare, eller att grilla saker du aldrig grillat förut.

Med rätt teknik och rätt ingredienser kan alla hemmakockar laga mat som är perfekt på alla sätt, och som ger dig en smälta-i-munnen-god smakupplevelse. Med några enkla knep, gott kött, goda grönsaker och givetvis ost kommer allt du lagar att explodera av smak. Nästan helt säkert.

Var noga med hur proteinerna ser ut – Rött kött ska ha mycket marmorering. Fettet smälter och bidrar enormt till smaken.

Tänk på temperaturen – Värm upp grillen 20-30 minuter innan du ska grilla, med locket på. Ta ut köttet ur kylen ungefär samtidigt så att det hinner bli rumstempererat. Börja grilla på hög värme för en fin stekyta och sänk sen värmen/grilla indirekt för att göra köttet saftigt och undvika att det bränns. Efter grillningen är det bra att låta köttet vila ett tag innan du äter det, så smakar det mer.

Krydda inte för mycket – Kryddorna ska förhöja smaken, inte ta över. Lite salt, nymalen svartpeppar och lite olivolja för stekytan räcker alldeles utmärkt.

Flippa inte för tidigt – Oavsett om du grillar kött eller grönsaker ska du bara vända en enda gång när du grillar. Låt maten få en fin stekyta på undersidan innan du flippar!

Våga testa nya ingredienser – Istället för en klassisk ostburgare kan du testa att göra en aubergineburgare med blåmögelost. Eller varför inte grillad tonfisk med salsa fresca och avokadokräm?

Skär kött mot fibrerna – Genom att skära mot fibrerna blir dessa kortare, vilket gör köttet mörare och trevligare att tugga.

Använd grönsaker för smak och textur – Alla uppskattar ordentligt grillade grönsaker, som både är ett nyttigt och gott alternativ till de klassiska grillmenyerna. Grillad aubergine med smält Castello® Burger Blue och tomat är grymt gott. Eller varför inte grillad ost med löksallad och äpple? Testa vetja!

Grilled-Eggplant-and-Tomato-Sandwich-with-Blue-Cheese