arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bygg en bättre burgare med ost

Bygg en bättre burgare med ost
Burgarsäsongen är här! (Jo, det är säkert. Man kan ha täckjacka på sig när man grillar.) Att göra en bra burgare är en konst, men hur går man från bra till bäst? Med ost såklart! Här får du en liten guide till våra fem bästa ostar till hamburgare:

Cheddarost till hamburgare

Antagligen den mest populära osten till hamburgare. Cheddar har en trevlig sälta och stark smak som står sig väl mot andra starka smaker som barbequesås eller bacon. Dessutom smälter den fint och gör burgaren extra saftig.

Brie - perfekt på burgaren

Fantastiskt kletig! En krämig brie-burgare kan få vilken skeptiker som helst att göra en helomvändning. Brie (till exempel Falbygdens Brie du Grand Père) funkar dessutom förvånansvärt väl med sältan från bacon.

Getost på burgaren

Getost, som Falbygdens getost i rulle, är ett lite lättare alternativ till burgaren. Med sin milda, men säregna smak lyfter den burgaren till nya höjder utan att ställa sig i vägen. Funkar fint till både bacon och grön chilipeppar.

Lägg gouda på hamburgaren

Gouda (gärna rökt) och barbequesås är en perfekt matchning. En något kraftigare smak med fina smältegenskaper som kompletterar resten av burgarens ingredienser bra. Dessutom en fin smakkompis till rädisor, av alla saker.

Ädelost till hamburgare

Smakrik, salt och skarp. Kvibilles ädelost är en perfekt ost för både ostälskare och burgarfantaster. Funkar perfekt till syltad eller karamelliserad lök och gifter sig med majonnäs på ett sätt som inte går att beskriva. Kolla här.