4 port
Ingredienser
- Kvarngryn 3 dl
- Grönkål 150 g
- Olivolja 0,5 msk
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Färska Fikon 4 st
- Päron 2 st
- Valnöt Hackad Och Rostad 1 dl
- Flingsalt
- Svartpeppar
-
Vinägrett
- Olivolja 0,75 dl
- Citronsaft 1 tsk
- Vit Balsamvinäger 3 msk
- Honung 1 msk
- Dijonsenap 2 tsk
- Salt Och Svartpeppar
Gör så här:
Koka kvarngrynen enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna. Blanda ingredienserna till vinaigretten. Riv av kålbladen från de grova stjälkarna. Hacka kålblad och rosésallad och massera med lite av vinaigretten. Blanda med korngrynen och rör ner ytterligare vinaigrette efter smak – servera resten vid sidan av. Smula ädelosten. Skär fikonen i klyftor. Halvera päronen och skär i skivor. Varva alla ingredienser på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Recept: Monica Eisenman
Presenteras av
