Ingredienser
-
Smaksättning
- Vitlökspulver 1 tsk
- Paprikapulver 1 tsk
- Riven Parmesanost 2 dl
- Salt 0,5 tsk
- Svartpeppar 0,5 tsk
- Cayennepeppar 1 krm
-
Biffar
- Sötpotatis (Ska Räcka Till 8 Biffar, 1 Cm Tjocka) 2 st
- Svenskt Smör Från Arla® Smält 2 msk
-
Chipotlemajonnäs
- Majonnäs 1 dl
- Chipotlepasta 1 msk
-
Avokadoröra
- Avokado 2 st
- Hackad Färsk Koriander 1 dl
- Finhackad Rödlök 1 msk
- Limesaft 0,5 dl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop smaksättningen i en djup tallrik.
- Skölj sötpotatisen och torka av. Behåll skalet och skär 8 ”biffar” i skivor, en centimeter tjocka. Pensla båda sidor av skivorna med smält smör.
- Lägg ut skivorna på plåten och fördela smaksättningen på dem.
- Gratinera skivorna i cirka 20 minuter tills skivorna fått fin färg, utan att vända skivorna under tiden.
- Förbered chipotlemajonnäsen och avokadoröran under tiden som sötpotatisen gratineras: Rör ihop majonnäs och chipotleopasta.
- Skiva och hacka avokadon och vänd ihop med finhackad rödlök, koriander och limesaft.
- Montera hamburgarna på bröden tillsammans med chipotlemajonnäs och avokadoröra och servera direkt.