Ingredienser
- Päron 4 st
- Svenskt Smör Från Arla® 25 g
- Strösocker 0,5 dl
- Vaniljsocker 1 tsk
- Salt
- Brillat Savarin 120 g
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram osten i god tid så att den inte är kylskåpskall. Halvera päronen och placera i en ugnsform. Lägg smör, strösocker, vaniljsocker och salt i en kastrull och hetta försiktigt upp. Låt puttra tills sockret lösts upp och blandningen fått fin färg. Om du kokar för länge så stelnar karamellen direkt när den svalnar. Tillsätt i sådana fall en tesked vatten och hetta återigen upp. Pensla på rikligt med karamellsås på päronen, och ställ in i ugnen. Tillaga tills päronen är mjuka och har fått fin färg, cirka 15 minuter (håll koll). Håll resten av karamellsåsen varm i kastrullen. Lägg upp två päronhalvor per portion, och placera en ostbit på varje tallrik. Skeda över lite av den resterande karamellsåsen och servera direkt.