arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pairingtips till dina Castello-ostar

Pairingtips till dina Castello-ostar
Castellos ostar är många och varierade. Konsten att kombinera dem med rätt dryck för bästa smakupplevelse är en, tja, en konst. Här får du en snabbkurs i några av Castellos populära ostar.

En blandning av goda dessertostar tillsammans med ett väl valt gott vin eller en passande god öl kan sparka igång en romantisk kväll eller rentav agera huvudrätt på en middag.

Här presenterar vi några av våra favorit-matchningar till ett gäng Castello-ostar.

CASTELLO® CREAMY BRIE

Mild vitmögelost med aromatisk smak och en doft som påminner om färska champinjoner. Vitmöglet finns på ostens yta vilket gör att osten mognar utifrån och in.

Efterhand som osten mognar mjuknar kärnan samtidigt som smak och doft utvecklas. Osten är både skivbar och bredbar, och passar som garnityr i exempelvis svampsoppor och som pålägg i baguette.

CASTELLO® BLUE

De skarpa och häftiga smakerna hos den här klassiska osten mår riktigt bra av kontrasterna hos ett friskare vin, till exempel ett gott Riesling-vin. Den nyanserade, söta och friska smaken hos tyska Loosen Riesling Kabinett har inslag av päron, fläder, honung och citrus, vilket förhöjer och fördjupar blåmögelostens karaktär.