arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostbricka till VM!

Ostbricka till VM!
När det är sport på tv är det gott med öl. När man dricker öl är det gott med ostbricka. Som av en händelse har vi tillsammans med ostexperten Frida Ewertsson kombinerat två av dem i vår alldeles utmärkta VM-bricka.

För att fira förra årets vinnare väljer vi såklart en tysk ost – Cambozola! Är du nyfiken på blåmögelostar, men tycker att smaken kan vara lite för kärv och skarp? Då kan cambozolan vara den perfekta kompromissen. Cambozolan erbjuder den krämiga konsistensen hos en brie eller en camembert, och kombinerar den med en touch av blåmögelsmaken du hittar hos gorgonzola och Stilton.

Spanien är också duktiga på att sparka boll, så de får vara med på ett hörn. Manchego D.O. Valdehierro är en spansk opastöriserad hårdost med mycket smak, fyllig och något nötig.

Och för att fira årets blivande vinnare väljer vi en svensk ost. Och hur bättre fira vinnare än med en annan vinnare? Falbygden Herrgård® 18 månader vann första pris för Årets Klassiker på Ostfestivalen 2018. Mycket kraftfull och utvecklad styrka. Söt smak med antydan till nötighet och små inslag av kristaller. Precis som Sveriges landslag. Eller?

Gott att äta till:

Skär ostarna i kuber eller tårtbitar och servera som tapas. Hårdostarna går även bra att marinera i olivolja med örter. Servera med päron och rökta mandlar och kanske lite honung eller torkade jordgubbar.

Dryckestips:

Öl såklart! Typ en ljus lager, som får fungera som en neutral smakcanvas till ostarna.