arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostbricka mitt i veckan

Ostbricka mitt i veckan
Du behöver inte vänta på helgen för att äta ostbricka! Ostbricka kan man äta varje dag. Som en kompromiss presenterar vi här en god vardagsbricka med lite enklare tillbehör som är lite lättare att slänga ihop. Onsdagsbrickan, helt enkelt.

Tillsammans med vår ostexpert Frida Ewertsson har vi tagit fram en lite enklare (men precis lika god) ostbricka med tillbehör som går snabbt att fixa till. Kolla:

Först valde vi en riktig klassiker – Kvibille Gräddädel. Den här goda osten kallas ofta för Hallands stolthet! En krämig och gräddig blåmögelost med en fyllig smak och viss sälta.

Fridas andra val till ostbrickan var en Brie du Grand Père. En ganska snäll ost med en frisk, lätt syrlig vitmögelost med mjölkiga toner med inslag av champinjoner.

Varje ostbricka mår ju bra av en hårdost! Till den här valde vi Falbygdens grottlagrade Gruyère – en opastöriserad hårdost lagrad i 10-12 månader. Något blommig smak med nötiga inslag och en viss sälta.

Gott att äta till:

De här ostarna lever upp med en söt och god päronmarmelad eller lite rostade nötter, som dämpar ostarnas sälta och förhöjer smakerna. Eller kanske en skiva baguette (eller det bröd du råkar ha hemma). Till brieosten kan det vara gott med en bit paprika eller lite färska champinjoner, som ytterligare lyfter ostens svamptoner.

Dryckesförslag:

Till den här brickan är det nice med en god och alkoholfri äppelmust, vars sötma och syrlighet får ostarna att leva upp. Även ett alkoholfritt vitt vin av druvan Chardonnay funkar fint.