Krämig ädelost med mild smak med tydlig sälta och beska och den utvecklas utan att bli stark. Den långa mogna eftersmaken har inslag av grapefrukt.
Passar till
Osten smakar särskilt gott till rågbröd eller rågkex, mogna päron & plommon eller söt marmelad. Servera med humlearomatiskt öl med beska eller ett bärigt och mjukt rött vin.
Ale
Fikonmarmelad
Fullkornsbröd
Kex
Päron
Rött vin, mjukt & bärigt
Beskrivning
Castello® Blue är en krämig ädelost med mild doft och rikligt blåmögelmarmorerad snittyta. Osten kallas även blåmögel och blue cheese. Konsistensen är len, krämig och bredbar. Smaken är mild med tydlig sälta och beska och den utvecklas utan att bli stark. Den långa mogna eftersmaken har inslag av grapefrukt. Castello® Blue är en utmärkt dessertost till din ostbricka. Osten smakar särskilt gott till rågbröd eller rågkex, mogna päron & plommon eller söt marmelad. Servera med humlearomatiskt öl med beska eller ett bärigt och mjukt rött vin.
Mjölktyp
Komjölk
Opastöriserad
Nej
Ursprungsland
Danmark
Ingredienser
Pastöriserad mjölk och grädde, salt, syrningskultur, ystenzym, blåmögelkultur, mognadskultur.
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.