arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Osttårta till bröllopet och sommarens fester!

Osttårta till bröllopet och sommarens fester!
Älskar du ost? Klart att du gör. Då kan vi varmt rekommendera att göra en osttårta till bröllopet, studenten, sommarfesten eller födelsedagen. Föreställ dig ett helt torn av supergoda dessertostar – riktiga hantverk särskilt utvalda för att erbjuda en perfekt ostupplevelse för dig och dina gäster.

Oavsett om du vill skapa ett extra minne till ditt bröllop eller bara spexa till festen lite så är en osttårta en garanterad succé. Ostar smakar som bekant fantastiskt, och hela osthjul är dessutom väldigt snygga. Behöver vi säga mer?

Men att bygga en sån här ostskapelse är inte det lättaste. Det är ju i princip en ostbricka som vi byggt på höjden, och något som kräver lika stor eftertanke och omtanke. Till just den här tårtan av ost bad vi vår ostexpert Frida Ewertsson välja ut ett gäng ostar som skulle funka fint för både ögon och för gom.

Appenzeller Classic (30 cm)

En mycket smakrik och karaktärsfull hårdost med fruktig smak och stark doft.

Tomme Chistera (22 cm)

En spännande halvhård ost tillverkad på en blandning av get och fårmjölk vilket ger osten en fruktig och något söt smak med en välbalanserad nötaktig ton.

Brillat Savarin (16 cm)

Brillat Savarin är en fransk ost som tillverkas genom att man blandar komjölk med grädde, vilket ger en mycket mild och gräddig smak. Osten har en vit och mjuk skorpa och smörig konsistens.

Tomme de Fruitée (9,5 cm)

Fruktig, frisk smak med härlig karaktär från behandling som sker under ostens mognad.

Langres

Stark och smakrik. Den har en mjuk, nästan rinnig konsistens som smälter i munnen.