Ingredienser
-
Kräm på Präst® och ärtor
- Fryst Grön Ärta 2 dl
- Färsk Basilika 1 knippe
- Färsk Dill 1 kvist
- Citronsaft 2 msk
- Falbygdens® Präst® 80 g
- Salt Och Svartpeppar
-
Tomatfräs
- Plommontomat 8 st
- Finhackad Schalottenlök 2 msk
- Finhackade Vitlöksklyfta 3 st
- Matolja Att Steka I
- Salt Och Svartpeppar
-
Musslor
- Pilgrimsmussla 14 st
- Matolja Att Steka I
-
Till servering
- Falbygdens® Präst® Grovt Riven 50 g
- Flingsalt
- Grovmalen Svartpeppar
- Färsk Dill
Gör så här:
- Börja med krämen: Tina ärtorna varsamt, och mixa sedan samtliga ingredienser till jämn konsistens med stavmixer.
- Späd med vatten och olja om krämen blir för tjock. Smaka av med salt, svartpeppar och citronjuice.
- Ta fram pilgrimsmusslorna i rumstemperatur.
- Finhacka tomater, schalottenlök och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek grönsakerna försiktigt (de ska inte få färg). Avsluta med att blanda i en klick smör, och smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt till servering.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt, och stek på pilgrimsmusslorna hastigt i smör och olja.
- Lägg genast upp på tallrikar och servera med en klick ärt- och prästostkräm och tomatfräs.
- Strö över Präst®, nymalen svartpeppar, salt och lite dill.