Ingredienser
- Potatis 1,5 kg
- Svenskt Smör Från Arla® 100 g
- Vitlöksklyfta 5 st
- Parmesanost Riven 2 dl
- Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
- Salt Och Peppar
- Färsk Timjan
- Olja Med Smak Av Tryffel
Gör så här:
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen har mjuknat. Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen. Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene. Ljumma mjölken i mikron. Sila av potatisen och häll på mjölken. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen. Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!