arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel

Det finns potatismos, och så finns det potatismos. I det här moset sparar vi inte på något! Lyxigt tillbehör till grillat, stekt eller – ja, det går att äta det direkt ur kastrullen också. Har vi hört.
Parmesanmos med brynt vitlökssmör och tryffel

Ingredienser

  • Potatis 1,5 kg
  • Svenskt Smör Från Arla® 100 g
  • Vitlöksklyfta 5 st
  • Parmesanost Riven 2 dl
  • Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
  • Salt Och Peppar
  • Färsk Timjan
  • Olja Med Smak Av Tryffel

Gör så här:

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen har mjuknat. Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen. Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål. Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene. Ljumma mjölken i mikron. Sila av potatisen och häll på mjölken. Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk. Smaka av med salt och peppar. Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen. Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!