Ingredienser
- Potatis 1,5 kg
- Svenskt Smör Från Arla® 100 g
- Vitlöksklyfta 5 st
- Parmesanost Riven 2 dl
- Arla Ko® Mellanmjölk 2 dl
- Salt Och Peppar
- Färsk Timjan
- Olja Med Smak Av Tryffel
Gör så här:
- Skala potatisen och skär i mindre bitar.
- Koka tills potatisen har mjuknat.
- Mot slutet av koktiden smälter du smöret i en kastrull.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen.
- Låt smöret puttra på låg/medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt.
- Sila av i en skål.
- Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene.
- Ljumma mjölken i mikron.
- Sila av potatisen och häll på mjölken.
- Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer mjölk.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela moset i portionsformar, eller i kastrullen.
- Ös över det varma, brynta smöret, smula sönder och strö på vitlöken och timjan.
- Droppa över tryffelolja och servera genast!.