arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bättre midsommar med ost

Bättre midsommar med ost
Äntligen midsommar! Och vad är en midsommar utan god mat, massor med ost, trevligt sällskap, minusgrader och ösregn? Inte midsommar alls ju! För de modiga kan det vara kul att testa härligt somriga smaker i ny skepnad. Lättlagat och gott, här är våra favoriter:

ZUCCHINI-CHIPS MED KVIBILLE CHEDDAR

Zucchinichips

Små, knapriga chips som är perfekta som tilltugg före maten. Den smakrika cheddarn livar upp och får varje munsbit att dansa.

ÄDELOST MED MANGO CHUTNEY OCH SMÖRSTEKTA HAVREGRYN

Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den krämiga osten.

SVECIAKRÄM MED BRYNT SMÖR, SNABBPICKLADE GRÖNSAKER OCH STEKT KAVRING

sveciakräm_med_brynt_smör_picklade_grönsaker_stekt_kavring2_lowres

En symfoni av rena smaker! Pickla de grönsaker du tycker bäst om, men tänk på att rött pigment färgar av sig på andra grönsaker. Pickla därför rödbetor, rödlök och rädisor för sig.

BURRATA MED SPARRIS, SALLADSLÖK OCH GREMOLATA

Burrata med sparris, salladslök och gemolata2_lowres

Burratan med sin milda smörighet låter sparrisen blomma ut! Den här gremolatan innehåller dagsgammalt bröd - ett utsökt sätt att ta tillvara på några skivor surdegsbröd. Har du bara färskt bröd, kan du torka brödet i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Hittar du inte burrata går det lika bra med mozzarella.

GETOSTTARTE MED HONUNGSROSTADE BLÅBÄR

Getosttarte med honungsrostade blåbär2_lowres

Vackra små godingar som inte behöver gräddas. Förbered gärna några timmar innan. Själva skalen kan förberedas dagen före. Fyller en stor pajform, eller 6 portionspajer, och kan serveras både som förrätt och dessert.