arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fixa finaste kräftskivan!

Fixa finaste kräftskivan!
Åtminstone en gång om året är det på sin plats att klä sig i lustiga hattar, sjunga snapsvisor och äta skaldjur tillsammans med nära och kära. Om inte annat är det en ursäkt att laga jättegoda recept som man annars aldrig tar chansen att göra. Dags för kräftskiva!

Att bjuda in släkt och vänner för att tacka av sommaren medelst skaldjur är en fantastiskt trevlig tradition. Här har vi samlat ett gäng recept, perfekt både för dig som är en riktig veteran och för dig som ska anordna din första skiva.

Ha så skoj!

Zucchinichips med Kvibille Cheddar

Så enkelt, men så gott. De här knapriga små mästerverken med en kraftig cheddarsmak är perfekta tilltugg till drinken eller som en liten munsbit mellan kräftorna.

TILL RECEPTET

Kantarellspread med parmesan och tryffel

En hyllning till skogens guld, värd att förgylla varje fest. Spreaden är ett rejält pålägg till minglet eller buffén, och går givetvis utmärkt att förbereda dagen innan.

TILL RECEPTET

Sveciapaj

En klassiker till alla högtider, bufféer och fester. Svecians trivsamma sälta och strävhet blir perfekt till både nubbe, vin och öl, och till övriga rätter på buffébordet. Med andra ord en riktig bästis att luta sig mot.

TILL RECEPTET

PARMESANKEX

De här små godingarna är perfekta både till minglet före skivan och som tilltugg till maten. Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.

TILL RECEPTET

CHÈVRECIGARRER MED TIMJAN OCH HONUNG

Perfekt mingelkompis! Funkar även ypperligt som förrätt, eller som huvudrollsinnehavare i en lyxig sallad.

TILL RECEPTET

SMÅ HEMGJORDA FÄRSKOSTAR

“Åh, så gott, var har du köpt de här?”, kommer gästerna att fråga, nästan säkert. Och du ba: “Jag har gjort dem själv. Sådeså.” De här färskostarna är lika goda som imponerande att bjuda på, och du kan krydda dem efter egen smak. Garanterad succé.

TILL RECEPTET