arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Comfort food med ost

Comfort food med ost
Det finns ingen särskild årstid för comfort food – vi behöver det hela tiden. Mat som bara omsluter dig, tröstar dig och gör även den tråkigaste dagen till en fest.

Men hur man än vrider och vänder på det så är det under hösten och vintern som comfort food gör mest nytta. Tanken på en stor tallrik med smält ost, kolhydrater och andra göttiga grejer kan vara det enda som får oss att orka oss upp ur sängen på morgonen. Sängen är ju så varm och gosig, och världen full av arga människor som inte förstår storheten med ost.

För att hjälpa er att förverkliga era comfort food-fantasier har vi samlat ihop ett gäng recept – goda, mättande och lätta att laga. Det kallar vi komfort det.

Grilled cheese sandwich med choklad, brie och hallon

Den här mackan har i princip allt som är gott i livet. Ät på brunchen, till lunch eller som stadig efterrätt.

Cheddarfyllda hot dogs**

En ostig variant på varmkorv, som funkar perfekt både på grillen och i stekpannan. Använd en smakrik cheddar som bjuder på lite sting.

Klassisk mac’n’cheese

En klassisk mac'n'cheese är comfort food med råge. I det här receptet kan du med fördel använda resterna från ostbrickan.

Chili cheese tops

Chili Cheese Tops är perfekta för kvällar då du bara vill skämma bort dig själv och sitta i soffan och mysa. Ett tips är att förbereda smeten flera dagar i förväg, så är steget från köket till myset mycket kortare.

Grilled cheese surprise

Vitlöksbröd extra allt! Varför nöja sig med en sorts ost när man kan klämma in alla man älskar? Ett utmärkt sätt att bli av med goda ostbitar i kylen.

grilled_cheese_surprise