arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Dags för picknickfest?

Dags för picknickfest?
Sommaren är här med råge, så passa på att utnyttja vädret till fullo! Ska du bjuda på fest? Eller gå på picknick? Varför inte slå två flugor i en smäll och bjuda på picknickfest? Här är tre bra tips på recept som är både goda och lätta att ta med sig.

Packa mat och filt, sätt dig på tomten eller en annan lämplig gräsplätt och bara njut av solen, god mat och en härlig picknick. Här har du tre goda recept som passar bra i picknickkorgen bredvid en flaska vin och härligt festhumör. Målsättningen är att göra mat som kräver minsta möjliga ansträngning när du är framme vid din picknick.

BRUSCHETTA MED JORDGUBBAR OCH CASTELLO CREAMY WHITE

bruschetta-with-strawberries

Den här somriga bruschettan använder färska jordgubbar och Castello Creamy White. Många tänker jordgubbar som något som passar med söta grejer, men de funkar faktiskt fantastiskt fint med en krämig vitmögelost. Om du har lite skinka eller tomater till hands kan du ta med dem också, de är finfina smakkompisar till den här bruschettan.

PIROGER MED LAX, SPENAT OCH CASTELLO ORGANIC BLUE

pierogis-with-salmom-spinac-creamy-blue

Piroger är ett gott (och bärbart!) tillskott till vilken picknick som helst. Ersätt den rökta laxen med kyckling eller skinka om du inte gillar fisk, eller gör en vegetarisk variant med sauterad svamp och spenat.

SALLAD TO-GO MED CHEDDAR

coarse-salad-with-cheddar

Salladen bidrar med en krispig fräschör till picknicken. Cheddar ger en stark smak och ett djup till salladen. Välj tåliga grönsaker som kan bäras runt i en låda utan att ta skada. Örter blir snabbt trötta när de täcks av dressing, så packa alla ingredienser i separata bunkar/påsaar och bygg salladen när det är dags att äta. Den här salladen är såpass matig att den även funkar fint som en lättare lunch.