arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Så gör du den perfekta burgaren med blåmögelost

Så gör du den perfekta burgaren med blåmögelost
Här kommer 6 tips på hur du lyckas med en riktigt god blåmögelburgare. Är det ens ett ord? Nu är det det i alla fall. Blåmögelburgare.

Om du gillar den härligt skarpa smaken av blåmögelost och känner att det är dags att fixa en liten extra twist till din hemlagade burgare, kan vi varmt rekommendera Castello Burger Blue. Den fungerar alldeles utmärkt med den söta smaken av inlagd rödlök, krispig sallad och chilimajonnäs. Få ingredienser, men mycket smak. Osten smälter jämnt över burgaren och tillför en spännande smak och en trevlig sälta.

Här är några tips på hur du kan tillaga din burgare - testa och skapa din egen blåmögelburgare!

Så lagar du den perfekta burgaren

  1. Använd alltid nymalen nötfärs av hög kvalitet. Gärna högrevsfärs eller någon annan färs med minst 10% fett. Det smakar mer och blir saftigare.

  2. Burgarens storlek kan såklart variera beroende på vad du gillar, men en tjocklek på ungefär 1,5 cm är en bra måttstock. Smaksätt med salt och peppar, forma färsen till en boll och platta till till en burgare (med rena händer såklart). Se till att det inte finns några sprickor längs kanten på burgaren.

  3. Se till att stekpannan är riktigt varm. Stek på hög värme tills burgaren får en fin brun yta. Använd en blandning av smör och olja. Smör för smakens skull och olja för att du ska kunna steka på tillräckligt hög värme. Vänd burgarna flera gånger under tillagningen, vilket gör att köttsafterna fördelas jämnt i burgaren. Om du steker flera burgare på en gång ska du inte vända alla samtidigt, då detta kyler ner pannan för mycket.

4. Stek en stund till på lägre värme. Ta sedan av värmen och låt dem vila några minuter innan du serverar - nu kan du lägga på osten så att den hinner smälta lite grann.

  1. Använd ugnen. Om du gör burgare åt många personer kan du steka burgarna i pannan för att de ska få färg, sen tillaga dem i ugnen i ungefär 12 minuter på 180 grader. Det är lättare att ha koll på dem då och kräver inte lika många stekpannor.

  2. Att grilla burgarna är såklart alltid gott. Då är det extra viktigt att det inte är några sprickor i burgarna. Pensla med olja och änd försiktigt (så lite som möjligt) med en bred grillspade.