arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

5 anledningar till att ost är bättre än en dejt på Alla Hjärtans dag

5 anledningar till att ost är bättre än en dejt på Alla Hjärtans dag
Snart kommer dagen då vi förväntas visa vår uppskattning för vår omgivning alldeles extra mycket, kasta hjärtformade godisar och blommor på varandra och vara sockersöta i största allmänhet. Vilket ju är trevligt, men också lite störigt för alla som har fyllt i “singel” eller “det är komplicerat” på Facebook. Här är några bra skäl till att vara hemma med ost hellre än att gå på dejt på Alla Hjärtans dag. Dessutom har vi fixat fram ett par fina recept till kvällens ensamhäng.

Hur är det med ditt hjärta egentligen? Dunkar det lite extra hårt för någon särskild? Är du pepp på ett storslaget firande – med middag, champagne och choklad? Eller planerar du att stänga in dig, maraton-kolla Agent Carter på Netflix och sleva i dig en burk Ben & Jerry’s Caramel Chew Chew innan du somnar sött i din snuggie?

Oroa er inte, alla ni singlar där ute! Det finns något som är så mycket bättre än en dejt på Alla Hjärtans dag. Svaret är ost. Alltid ost.

Men hur kan en mejeriprodukt någonsin mäta sig med en varm människokropp, kanske du undrar nu? Jo, såhär:

Ost gör dig alltid glad,.

Tänk på all mat du älskar. Sannolikheten att de innehåller ost på ett eller annat sätt är stor: Pizza, tacos, ost, paj, cheesecake, allt som är gratinerat, ost, hamburgare, smörgåsar, ostbrickor, ost. Du fattar.

Ost är aldrig försenad.

Vi vet alla hur det känns att stå ute i ösregnet/snöstormen och vänta på en kompis/dejt för att få ett sms som säger “blev lite sen, där om en kvart/aldrig.” Så är sällan fallet med ost. Ost ligger och väntar tålmodigt i kylen. Som en kompis. (OBS! Om du hittar en kompis som ligger och väntar i kylen borde ni ta ett allvarligt snack om gränser.)

Ost är det perfekta sällskapet.

Ost är charmig och anpassningsbar, och funkar perfekt i vilket sällskap som helst. Det passar precis lika bra till sushi eller som dessert som till tacos eller på pizzan. Alla älskar ost, och ost älskar alla tillbaka. En trevlig typ som alla vill vara nära, lite som George Clooney. Fast gjord av mjölk.

Ost finns alltid där för dig.

När regnet faller eller vårsolen skiner, på picknicken eller i skidbacken. Ost finns alltid där. Den säger alltid ja till att umgås med dig och dina kompisar (även den där konstiga kompisen som ibland lägger sig i kylen). Men den dömer dig inte heller om du bara vill stanna hemma och äta ost.

Du kan aldrig få för mycket ost.

Du behöver inte spela något spel med ost. Inget “vänta tre dagar innan du träffas nästa gång” eller rädsla för att gå för fort fram. Med ost kan du till och med få till det på första dejten.

För att spara lite tid har vi förberett ett par goda recept som du kan skämma bort dig med. Ha så mysigt!

Piroger med Castello Creamy White

Brie med chokladkolasås

Chili Cheese Tops

Deviled Eggs med cheddar och blåmögelost

Ost-tapas