arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brie med chokladkolasås och frukt

Den här desserten är en dekadent hyllning till den oslagbara kombon ost och choklad. När den heta såsen möter osten stelnar såsen samtidigt som osten smälter - och det bästa av två världar möts i ren smakmagi!
Brie med chokladkolasås och frukt
4 port

Ingredienser

  • Kakao 1 msk
  • Kallt, Starkt Kaffe 1 msk
  • Strösocker 0,5 dl
  • Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
  • Till servering

  • Vitmögelost 200 g
  • Frukter T Ex Passionsfrukt, Plommon Eller Vindruvor

Gör så här:

  1. Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad och portionera ut på tallrikar.
  2. Skär upp frukterna och lägg bredvid osten.
  3. Måtta upp ingredienserna till chokladkolasåsen och koka upp under omrörning.
  4. Låt puttra några minuter tills såsen tjocknar.
  5. Prova att ta upp skeden ur såsen och blås på den - blir såsen på skeden seg är det dags! Häll upp såsen på osten och frukten och servera direkt.