arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vitmögelost med päron och rostad fänkål

Vitmögelost och päron är en riktigt god smakkombination. I det här receptet slänger vi in lite rostad fänkål i ekvationen, för en extra gos smakupplevelse.
Vitmögelost med päron och rostad fänkål
4 port

Ingredienser

  • Garnering

  • Saltrostade Mandlar

Gör så här:

Värm ugnen till 200C. Koka upp en kastrull med vatten. Låt päronen sjuda i cirka 6 minuter, ta sedan bort dem och låt torka. Lägg päron, socker, honung, vinäger, fänkålsfrön och havssalt i en skål. Blanda ordentligt och lägg blandningen på ett ugnsfast fat. Täck fatet med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter. Ta bort folien och pensla päronen med vätskan som finns i fatet. Tillaga igen, utan folie, i 25-30 minuter eller tills päronen är gyllene. Garnera med mandlar. Servera med ost och focaccia.

Presenteras av Castello