arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fira jul med ostbricka från Castello!

Fira jul med ostbricka från Castello!
När man bygger en ostbricka är det bra att tänka på allt från färg och form till doft och smak, från mild till skarp. I den här lådan har vi valt ut tre unika ostar som tillsammans bildar en god, spännande och varierad ostbricka. Funkar fint som både förrätt och efterrätt, eller bara på egen hand.

Inled smakresan med mjuka och krämiga Castello Creamy White with truffle, och fortsätt sen med en knäckig Castello Aged Havarti med lite skönt crunch. Avrunda upplevelsen med en skarp och god Castello Creamy Blue – perfekt både på ostbrickan och till glögg med pepparkakor!

Castello White with truffle

En lyxig kombination av krämig vitmögelost och svart tryffel. Tryffeln tillför en subtil men komplex arom som gifter sig med ostens djupa gräddighet och smöriga smak. Passar bra till champagne, portvin och rostade nötter.

Castello Aged Havarti

I takt med att en havarti åldras utvecklar den spännande smakegenskaper. Den går från krämig till härligt smulig, utvecklar tydliga toner av mandel och hasselnöt och får en söt men skarp finish. Den här havartin är baserad på ett recept från 1952 och har lagrats i 12 månader för att smaka som allra bäst. Vann silver i 2015 Global Cheese Awards. Supergod att äta tillsammans med en bubblig cava, rioja och söt frukt, som päron.

Castello Creamy Blue

Krämig ädelost med mild smak med tydlig sälta och beska och den utvecklas utan att bli stark. Den långa mogna eftersmaken har inslag av grapefrukt. Osten smakar särskilt gott till rågbröd eller rågkex, mogna päron & plommon eller söt marmelad. Servera med humlearomatiskt öl med beska eller ett bärigt och mjukt rött vin. Vann silvermedalj på International Cheese Awards 2015.

Samla dina nära och kära, fyll glasen och packa upp era julklappar samtidigt som ni mumsar på ostar från våra ostmästare. God jul!

Castello_ChristmasBox