arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter

Pizza bianco är en ljuvlig variant till den klassiska pizzan med tomatsås. I denna lyxiga variant av pizza med med sparris, päron, valnötter, ädelost och lagrad ost tar vi smakerna till nya höjder!
Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Pizzadeg, Ca 600 G 1 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
  • Arla Ko Präst® Ost 31% 100 g
  • Kvibille® Ädel Grädd 140 g
  • Färsk Grön Sparris 250 g
  • Päron 2 st
  • Valnöt 100 g
  • Bladspenat 30 g
  • Salt
  • Olivolja
  • Sallad:

  • Babyspenat 60 g
  • Pinjenöt 30 g
  • Cocktailtomat 250 g
  • Rucola 60 g
  • Citron, Finrivet Skal Och Saft 0,5 st
  • Kallpressad Olivolja 1 msk
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt i en plåt i ugnen så den blir varm.
  2. Kavla eller tryck ut pizzadegen på bakplåtspapper.
  3. Bred på crème fraiche. Riv över lagrad ost och smula över ädelost.
  4. Ansa och skiva sparrisen tunt. Blanda den med lite salt och olivolja.
  5. Kärna ur och tärna päronen i centimeterstora tärningar. Fördela päron, sparris och lätt krossade valnötter över pizzan.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg. Toppa med spenat, olivolja och flingsalt.
  7. Under tiden pizzan gräddas: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Halvera tomaterna och blanda med pinjenötter, spenat och rucola. Tillsätt citron, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.
  8. Servera nygräddad pizza bianco med salladen.
Presenteras av Kvibille