Ingredienser
-
Deg
- Vatten Ljummet 250 ml
- Jäst 15 g
- Vetemjöl Med Fullkorn 200 g
- Vetemjöl 200 g
- Salt
- Svenskt Smör Från Arla® 35 g
-
Fyllning
- Kallrökt Lax 150 g
- Castello® Organic Blue Ekologisk Blåmögelost 150 g
- Babyspenat 150 g
- Svenskt Smör Från Arla® 10 g
- Malen Muskot
- Salt Och Peppar
Gör så här:
Smält smöret på låg värme. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt smöret. Tillsätt salt och fullkornsmjöl. Rör om väl, tillsätt sedan tillräckligt mycket vetemjöl för att degen inte ska vara klibbig. Knåda i ungefär 5 minuter och låt sen jäsa på bänken tills storleken fördubblats. Tvätta spenaten och lägg i en panna med smör. Sautera tills spenaten krympt. Häll bort överflödig vätska. Tillsätt osten i kuber och rör om tills den blandats med spenaten. Det är ok om det är klumpar av ost kvar. Skär laxen i små bitar och blanda ner i spenaten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna något. Kavla degen tunt och skär i cirklar ca 15 cm i diameter. Lägg en sked av fyllningen i cirkeln och vik över degen. Tryck ihop kanterna ordentligt så att de inte öppnas vid tillagning. Tillaga pirogerna i ugn på 180°C i ungefär 12 minuter. Ät varma eller kalla.
