arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Piroger med lax, spenat och Castello Organic Blue

Ta en massa goda grejer, som lax, spenat och blåmögelost, och baka in i en god deg. Resultatet är både snyggt och riktigt gott!
Piroger med lax, spenat och Castello Organic Blue
10 port
1 Timmar 30 Minuter

Ingredienser

  • Deg

  • Vatten Ljummet 250 ml
  • Jäst 15 g
  • Vetemjöl Med Fullkorn 200 g
  • Vetemjöl 200 g
  • Salt
  • Svenskt Smör Från Arla® 35 g

Gör så här:

Smält smöret på låg värme. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt smöret. Tillsätt salt och fullkornsmjöl. Rör om väl, tillsätt sedan tillräckligt mycket vetemjöl för att degen inte ska vara klibbig. Knåda i ungefär 5 minuter och låt sen jäsa på bänken tills storleken fördubblats. Tvätta spenaten och lägg i en panna med smör. Sautera tills spenaten krympt. Häll bort överflödig vätska. Tillsätt osten i kuber och rör om tills den blandats med spenaten. Det är ok om det är klumpar av ost kvar. Skär laxen i små bitar och blanda ner i spenaten. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt svalna något. Kavla degen tunt och skär i cirklar ca 15 cm i diameter. Lägg en sked av fyllningen i cirkeln och vik över degen. Tryck ihop kanterna ordentligt så att de inte öppnas vid tillagning. Tillaga pirogerna i ugn på 180°C i ungefär 12 minuter. Ät varma eller kalla.

Presenteras av Castello