arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Så fixar du tapas med ost

Så fixar du tapas med ost
Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som ursprungligen kommer från Spanien, och betyder kort och gott “att täcka”. Tillagningen behöver inte alls vara avancerad. En skål med oliver eller nötter, eller bara en bit bröd med olivolja och salt kan också räknas som tapas.

Det sägs att tapas från början var något man gjorde för att få bukt med flugor i de spanska barerna. Man täckte helt enkelt sina vinkrus med små fat för att skydda vinet, och la sen lite skinka eller bröd på fatet, pga varför inte? Andra säger att tapas från början var ett sätt att få gäster att dricka lite mer måttligt med alkohol, genom att såväl kroggäster som hovfolk vid stora bjudningar åt några tuggor mat mellan glasen.

Oavsett vilken sägen som är sann så har tapas blivit ett riktigt populärt fenomen över hela världen! Att snabbt och enkelt kunna blanda en mängd snabba, enkla och goda smårätter som gör även den kräsnaste gäst nöjd är precis så bra som det låter. Här har vi samlat några av våra favoritrecept på tapas med ost.

Räkröra med parmesan på crostinis

Populär publikfriare som funkar till mingel såväl som förrätt. Utmärkt till champagne och annat bubbel. Röran kan göras dagen före servering.

Getost med marinerad vattenmelon

En fräsch mingelrätt som sätter igång aptiten. Smakar fint till fördrinken eller till bubblet.

Vitlöksfrästa chiliräkor med manchego

En enkel och fantastiskt god rätt som lyfter extra mycket under ett berg av riven hårdost.

Bönröra med brynt smör och svecia

Med en sammetslen konsistens, nötig smörsmak och gräddig svecia är den här bönröran manna för gommen! Servera på smörstekt baguette eller på crostinis.

bönröra_brynt_smör