arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesan- och avokadokräm

Ett fantastiskt tillbehör till allt grillat eller, som här: i sällskap med mjälla, ugnslagade morötter. Bara att mixa ihop ingredienserna och servera.
Parmesan- och avokadokräm
6 port

Ingredienser

  • Avokado 2 st
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Sardellfilé 2 st
  • Parmesanost 1,5 dl
  • Citron Saft Och Skal 0,5 st
  • Salt Och Svartpeppar
  • Matolja 0,5 dl
  • Till servering

  • Morot I Olika Färger 500 g

Gör så här:

Krämen: Dela avokadon och gröp ur fruktköttet. Skala och grovhacka vitlöksklyftan och lägg i matberedaren tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en kräm, och tillsätt eventuellt mer olja. Smaka av med svartpeppar och salt och servera direkt. Morötter: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och olja in morötterna (dela eventuellt på stora morötter) och sprid ut på en plåt. Ugnslaga tills de fortfarande har tuggmotstånd kvar, ca 15-20 minuter för späda morötter.