arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Panerad getost

Så enkelt, men så imponerande. Och gott! Höjdare till en festlig sallad med vinägrett, eller som partysnacks tillsammans med chilisås att dippa i.
Panerad getost
12 port

Ingredienser

  • Falbygdens® Getost T Ex Chèvre 200 g
  • Ägg 2 st
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Panko 5 dl
  • Alternativ på kryddning

  • Chipotlepasta 2 krm
  • Färsk Rosmarin Finhackad 1 msk
  • Färsk Timjan Finhackad 2 msk
  • Rosépeppar Krossad 0,5 tsk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Dela osten i 12 bitar och tryck ihop varje bit till en boll.
  3. Vispa ihop två ägg i en skål.
  4. Blanda paprikapulver, salt, pankoströbröd och eventuellt kryddning i en djup tallrik.
  5. Doppa varje ostboll i ägg, och rulla sedan i ströbrödet. Upprepa så att bollarna blir dubbelpanerade, och placera på plåten.
  6. Grädda i 15-20 minuter, tills bollarna blivit gyllene.
  7. Det gör ingenting om getosten läcker ut lite, det blir också gott! Ta ut plåten och låt getosten vila i två minuter innan servering.