8 st
Ingredienser
- Panko 100 g
- Ströbröd 100 g
- Falbygdens® Getost 150 g
- Paprikapulver 2 tsk
- Cayennepeppar 1 krm
- Pinjenöt 2 msk
- Ägg 2 st
- Soltorkad Tomat 2 msk
- Olja Med Smak Av Tryffel 2 tsk
- Majonnäs 2 dl
-
Till fritering
- Rapsolja 5 dl
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna. Mixa sen getost, soltorkade tomater, cayennepeppar, paprikapulver och rostade pinjenötter. Lägg blandningen i kylen i minst 2 timmar. Vispa äggen. Rulla små bollar av blandningen med händerna, eller mellan två skedar. Rulla bollarna i det fina ströbrödet. Rulla dem sen i de vispade äggen, och rulla dem slutligen i panko. Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda tryffelolja och majonnäs. Servera kroketterna varma, tillsammans med tryffelmajonnäsen.