4 port
Ingredienser
- Skalade Räkor 40 st
- Löjrom 120 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1,5 dl
-
Löksallad
- Rödlök 0,5 st
- Färsk Lök 2 st
- Pressad Citron 1,5 msk
- Finstrimlad Färsk Gräslök 2 msk
- Små Salladsblad 60 g
- Salt
-
Råraka
- Brännvinsost Pärlande 100 g
- Potatis 400 g
- Salt
- Olja
- Svenskt Smör Från Arla®
Gör så här:
Finstrimla eller grovriv potatisen. Blanda potatisen med salt och låt den marinera ett par minuter. Värm ugnen till 200 C och värm en stekpanna till medelhög temperatur. Krama ur lite vatten från potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek rårakorna i ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja och smör till en gyllene och knaprig yta. Riv osten. Lägg 2 av rårakorna på en ugnsplåt och fördela på osten. Lägg de andra rårakorna ovanpå och ugnsbaka i ca 5 minuter. Strimla rödlök och färsklök. Blanda löken med citronjuicen och en nypa salt. Blanda ner gräslöken och salladsbladen. Dela rårakorna och lägg upp på 4 tallrikar. Toppa rårakorna med räkorna och löjromen. Servera med löksalladen och crème fraichen.
Presenteras av
