4 port
35 Minuter
Ingredienser
- Färdig Pizzadeg 1 st
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Arla Köket® Lätt Crème Fraiche 2 dl
- Mjöliga Potatis 2 st
- Tärnat Bacon 140 g
- Flower Sprouts 75 g
- Färska Fikon 4 st
- Rosépeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen och bred över pizzadegen. Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene. Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt. Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Presenteras av
