arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Annorlunda kombinationer – våfflor och ädelost

Annorlunda kombinationer – våfflor och ädelost
Våffeldagen är här! Vi trodde aldrig att den skulle komma. Förra året smet den, så att säga. För att ta våffelätandet ett par steg längre i år, tänkte vi utforska våfflor och annorlunda kombinationer. Och vi har en vinnare.

En smörig och krispig våffla tillsammans med någon god sylt. Det blir knappast bättre än så. Eller? Om du toppar sylten med lite Kvibille Gräddädel, så går du från våffla till VÅFFLA. Tror ni oss inte? Vi frågar ostexperten Frida Ewertsson för att vara på säkra sidan.

Fridas kommentar: Denna kombination är typiskt exempel på hur man kan använda ost på ett nytt, lite roligt sätt vid traditionella matdagar och högtider. Alla vet ju att ost med kex och marmelad är gott, det äter vi ju nästan varje helg och denna våffelkombination blir egentligen samma sak fast anpassat till våffeldagen. Våfflan som är krispig, brödig och lite söt (som ett kex), den söta sylten som blir alternativet till marmeladen tillsammans med den krämiga, salta osten gör att detta kommer bli en udda men ack så bra kombination! Gott!