arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blåmögelost och glögg – bästa kombon till advent

Blåmögelost och glögg – bästa kombon till advent
Glögg med pepparkaka och ädelost är en svensk klassiker. Men vilken klassisk blåmögelost funkar egentligen bäst till de olika glöggsorterna? För att hjälpa dig att lite lättare navigera i glögg- och ostdjungeln har vi fixat en grundläggande guide:

Alkoholfri Rödvinsglögg – god med Stilton.  Blossas röda alkoholfria glögg är ett bra, lättillgängligt alternativ med bra kryddighet. Den alkoholfria glöggen kan kännas lite sötare, vilket gör sig bra till en riktigt stark, smakrik blåmögelost, som en klassisk Stilton.

Röd Starkvinsglögg – funkar fint med St Augur. Den klassiska rödvinsglöggen är söt med ganska mycket nejlika. Rödvinsglögg kan upplevas som lite bitter till de lite mildare blåmögelostarna, men är med sin sötma även den bra till Stilton. Bäst är den dock till St Augur, där smaken på osten får en klar skjuts av vinet.

Vit Starkvinsglögg – jättegod med Kvibille Gräddädel. Många vita glöggsorter har goda toner av nejlika, pomerans och kardemumma. Kvibille Gräddädel tar fram en fin äppelton i vinet och vinet gör i sin tur osten extra krämig.