arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Hallands Hav med primörsallad och citronsmör

En färgsprakande symfoni av de allra raraste primörerna, som får givet sällskap av Hallands havs krämiga sälta. Servera som tillbehör på buffén eller till det grillade.
Hallands Hav med primörsallad och citronsmör
4 port

Ingredienser

  • Kvibille® Hallands Hav 100 g
  • Små Morot 8 st
  • Färskpotatis 1 kg
  • Färsk Grön Sparris 1 knippe
  • Sockerärta 150 g
  • Rädisa 1 knippe
  • Citronsmör

  • Svenskt Smör Från Arla® 40 g
  • Skalet Och Saften Citron 1 st
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skrubba rent morötter och potatis och lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt koka mjuka under lock.
  2. Halstra under tiden sparrisen i en torr stekpanna tills den blivit lagom mjuk.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt citronskal och saft.
  4. Häll av vattnet från potatisen och morötterna.
  5. Lägg i sparris, sockerärtor och rädisor och häll över citronsmöret.
  6. Blanda om försiktigt.
  7. Servera med svartpeppar och flingsalt.
Presenteras av Kvibille