6 st
Ingredienser
-
Pajskal
- Svenskt Smör Från Arla® 125 g
- Digestivekex 15 st
-
Getostfyllning
- Falbygdens® Getost 250 g
- Färsk Rosmarin 2 msk
- Honung 0,5 msk
- Citronsaft 1 msk
- Olivolja 1 msk
- Salt
-
Honungsrostade blåbär
- Blåbär 4 dl
- Honung 0,5 msk
Gör så här:
Pajskal: Kör smör och digestivekex i matberedare till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform, plasta över och ställ in i kylen. Getostfyllning: Mixa alla ingredienser i en matberedare, till en jämn smet. Tillsätt en halv tesked vatten för krämigare konsistens (var försiktig med mängden, smeten blir lätt rinnig). Smaka av med salt, och bred ut smeten i pajskalet. Plasta in och låt stå i kylen några timmar. Gör blåbären precis före servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut pajformen ur kylen. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut bären. Ringla över honung och rosta i 10-15 minuter, tills vätskan runt bären börjar bli simmig. Skopa upp bär på pajen och servera direkt.