arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Getosttarte med honungsrostade blåbär

Vackra små godingar som inte behöver gräddas. Förbered gärna några timmar innan. Själva skalen kan förberedas dagen före. Fyller en stor pajform, eller 6 portionspajer, och kan serveras både som förrätt och dessert.
Getosttarte med honungsrostade blåbär
6 st

Ingredienser

  • Pajskal

  • Svenskt Smör Från Arla® 125 g
  • Digestivekex 15 st
  • Getostfyllning

  • Falbygdens® Getost 250 g
  • Färsk Rosmarin 2 msk
  • Honung 0,5 msk
  • Citronsaft 1 msk
  • Olivolja 1 msk
  • Salt
  • Honungsrostade blåbär

  • Blåbär 4 dl
  • Honung 0,5 msk

Gör så här:

Pajskal: Kör smör och digestivekex i matberedare till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform, plasta över och ställ in i kylen. Getostfyllning: Mixa alla ingredienser i en matberedare, till en jämn smet. Tillsätt en halv tesked vatten för krämigare konsistens (var försiktig med mängden, smeten blir lätt rinnig). Smaka av med salt, och bred ut smeten i pajskalet. Plasta in och låt stå i kylen några timmar. Gör blåbären precis före servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut pajformen ur kylen. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut bären. Ringla över honung och rosta i 10-15 minuter, tills vätskan runt bären börjar bli simmig. Skopa upp bär på pajen och servera direkt.