arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Chèvre chaud med bärsalsa

Det här receptet tar en klassisk chèvre chaud till nya höjder! Den söta bärsalsan gifter sig med den djupa smaken från getosten och det knapriga brödet. Mums!
Chèvre chaud med bärsalsa
4 port

Ingredienser

  • Chèvre 200 g
  • Rödlök 0,5 st
  • Surdegsbröd 4 skivor
  • Olivolja Att Pensla Med
  • Flytande Honung 1 msk
  • Svartpeppar
  • Bärsalsa

  • Hallon 2 dl
  • Björnbär 1 dl
  • Balsamvinäger 2 msk
  • Flytande Honung 1 msk
  • Färsk Timjan 1 knippe

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grillvärme, 250°, och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Skär osten i fyra skivor och skiva rödlöken tunt.
  3. Pensla brödskivorna med olja, placera dem på plåten och lägg en skiva ost på varje brödskiva.
  4. Bärsalsa: Lägg några hallon och björnbär åt sidan, och halvera resten.
  5. Blanda balsamvinäger och honung, och vänd ner bärhalvorna.
  6. Finhacka timjan och vänd ner.
  7. Gratinering: Fördela rödlöken på osten, ringla över honung, strö på nymalen svartpeppar och ställ plåten i ugnen. Gratinera i 3-5 minuter, tills osten och brödet fått fin färg.
  8. Toppa sedan med bärsalsa och hela bär.
  9. Servera direkt.