arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Perfekt plockmat till nyår

Perfekt plockmat till nyår
Oxfilé med potatisgratäng och kanske lite hummer är jättegott, vi håller med. Men nyårsmaten kan vara så mycket mer än så! Här har vi samlat några favoritrecept för att vidga dina vyer och wowa dina smaklökar. Gott nytt år!

Ädelost med choklad- och vinbärsmarmelad

En förkrossande god marmelad till ostbrickan! Passar utmärkt till Kvibilles krämiga ädelost.

Ädelost med mango chutney och smörstekta havregryn

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den krämiga osten.

Chèvrecigarrer med timjan och honung

Perfekt mingelkompis! Funkar även ypperligt som förrätt, eller som huvudrollsinnehavare i en lyxig sallad.

Chèvremousse med varma blåbär

En supergod och uppfriskande rätt där bärens sötma gifter sig perfekt med ostens krämighet.

Getosttarte med honungsrostade blåbär

Vackra små godingar som inte behöver gräddas. Förbered gärna några timmar innan. Själva skalen kan förberedas dagen före. Fyller en stor pajform, eller 6 portionspajer, och kan serveras både som förrätt och dessert.

Chèvre chaud med bärsalsa

En ny tolkning på en klassisk favorit. Och kanske det godaste som någon ätit, någonsin. Risken med den här rätten är att gästerna kanske blir helt ointressarade av all annan mat.