arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Efterrätter av ost till nyår

Efterrätter av ost till nyår
Du vet känslan efter nyårsmiddagen, när du ätit oxfilé och hummer tills du nästan svimmar, och någon ba: “Dags för efterrätt!” Vi har alla varit där. Men här har vi samlat ett gäng efterrätter som garanterat slinker ner, paltkoma eller ej.

Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa

Det här receptet är värt att laga bara för att få chansen att säga namnet till dina gäster. “Det här? Nej, det är bara Brillat Savarin med balsamicostekt vattenmelon och jordgubbssalsa. Inga konstigheter.” Du fattar. Dessutom är det grymt gott.

Brie med chokladkolasås och frukt

Att brie funkar fint med söta smaker är sen gammalt. Och det är chokladkolasåsen som är hjälten i det här äventyret. Såsen stelnar när den svalnar, och blir en seg och knäckig kontrast till den krämiga osten.

Chèvremousse med varma blåbär

En söt och krämig mousse där chèvrens djupa smak gifter sig med sötman från blåbären. Vi kan garantera glatt överraskade smaklökar och svårt imponerade gäster!

Getosttarte med honungsrostade blåbär

De här små mästerverken behöver inte ens gräddas! Skalen kan du fixa dagen före, fyllningen några timmar innan du serverar. En kall och uppfriskande efterrätt efter nyårsmiddagen.