arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Fläderblomssyltade valnötter med ananas

Fläderblomsyltade valnötter med ananas är grymt gott till ost! Testa med en krämig vitmögelost, som Castello Creamy White.
Fläderblomssyltade valnötter med ananas
10 port
30 Minuter

Ingredienser

  • Vatten 1 liter
  • Valnöt 150 g
  • Konc Fläderblomssaft 1 dl
  • Vitvinsvinäger 0,5 dl
  • Rårörsocker 85 g
  • Ananas I Små Tärningar 150 g
  • Vitmögelost 500 g

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och tillsätt valnötter.
  2. Blanchera dem i ca. 2 min.
  3. Häll dem i en sil och duscha dem med kallt vatten.
  4. Låt dem rinna av.
  5. Blanda flädersaft, vinäger och socker i en liten, tjockbottnad kastrull.
  6. Koka blandningen på hög värme i ca. 5 min – eller tills lagen börjar tjockna.
  7. Tillsätt valnötter och ananas och koka på låg värme i ytterligare ca. 7 minuter eller tills det blir sirapsliknande.
  8. Låt kompotten svalna i ca. 15 min.
  9. Servera kompotten med osten.