Ingredienser
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 2 dl
- Ägg 2 st
- Kikärtsmjöl 2 msk
- Salt 1 tsk
-
Topping
- Färsk Gräslök 0,5 kruka
- Arla® Färskost Naturell 150 g
- Silverlök 0,5 st
- Forellrom 50 g
- Ättiksprit 12% 1 dl
- Strösocker 2 dl
- Vatten 3 dl
- Skalade Räkor 150 g
- Citron 1 st
- Smörgåskrasse
- Svartpeppar
Gör så här:
Perfekt brunch! Detta recept gör sig bäst i ett ”Belgiskt våffeljärn” men kör på vanligt våffeljärn om du inte har något annat, kikärtsmjölet går utmärkt att byta mot till exempel mandelmjöl. Börja med att blanda ättika, socker och vatten till en 1-2-3-lag. Lägg forellromen i 1 dl av lagen, gärna dagen innan men minst 1h innan. Hacka gräslök och blanda med färskost. Finhacka löken och klyfta citronen så allt är redo när våfflan är klar. Starta våffeljärnet. Blanda ägg, riven cheddarost, mjöl och salt. Pensla våffeljärnet med olja eller smör, lägg i ett par nypor riven cheddarost i järnet och sedan chaffelsmeten. De tar ca 4-6 minuter för dem att bli krispiga och fina. Garnera dina chaffles med handskalade räkor, extra cheddarost, färskost, löken, picklade forellrommen, krasse, nymalen svartpeppar och citron.
