arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Chaffles – som våfflor fast bättre!

Chaffles – som våfflor fast bättre!
Vad får du om du blandar ägg och ost och steker i ett våffeljärn? Chaffles såklart! Chaffla chaffla, som ett par folkkära musiker skulle ha sagt. Men vad är egentligen chaffles? Vi hjälper dig att reda ut begreppen.

Okej, så det är dags att prata allvar om chaffles. “ÄNTLIGEN!” hör vi dig tänka, och vi håller med! Frasiga chaffles är en av de senaste mattrenderna att dyka upp i sociala medier, och eftersom de innehåller ost ville vi vara med och testa.

Chaffles är helt enkelt en våffla gjord av två ingredienser – ägg och cheddar. Cheddar+waffle=chaffle. Smart va? Chaffles kan vara allt från en kul twist på frukosten, till ett mättande inslag på brunchen, eller varför inte en annorlunda och lyxig efterrätt? Själva chafflan (?) tar inte mer än 10 minuter att slänga ihop, och är dessutom supergod.

Hur äter man chaffles? Grundreceptet för chaffles är supergoda att äta bara som de är (kanske med lite sirap ringlad över), men du kan också använda den som utgångspunkt för en massa olika maträtter – både söta och matiga. Använd dem istället för bröd när du gör en macka, toppa med bacon och lite salladslök för en matigare brunch, eller varför inte som hamburgerbröd? Möjligheterna är oändliga.

Kan man göra olika sorters chaffles? Skoja inte. I sin renaste form är en chaffle en våffla gjord på ägg och cheddar, och smakar typ som vanliga våfflor. Men om du tillsätter lite kakao så har du plötsligt chaffles som påminner mer om brownies, eller riv i lite pumpa för en supergod Pumpkin chaffle (perfekt till Halloween!)

Vitlöksbrödschaffles. Pizzachaffles. Godischaffles. Vi kan fortsätta för evigt. Men det gör vi inte. Istället hittar du här ett par recept på chaffles som vi tycker är alldeles extra goda. Hoppas det smakar!

Chaffles med färskoströra, avokado och grön chili

Chaffles med betor och fikon

Chaffles med cheddar och forellrom

Croissant-chaffles med cheddar och svamp