Ingredienser
-
Chaffles
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g
- Ägg 2 st
-
Topping
- Svenskt Smör Från Arla®
- Rödbeta 2 st
- Salt
- Färska Fikon 2 st
- Hasselnöt 1 dl
- Honung
- Arla Köket® Smetana
- Riven Pepparrot 2 msk
- Vattenkrasse 0,5 dl
Gör så här:
Börja med att blanda ägg och ost till en smet. Grädda smeten i våffeljärn till gyllenbruna chaffles. Ta en stor eller ett par mindre betor och slå in i bakplåtspapper eller aluminiumfolie med några klickar smör och salt. Stoppa in i ugnen på 175 grader i cirka en timme eller tills de är genommjuka. Skala betorna och skär upp i mindre bitar. Skär upp fikonen i lika stora bitar. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader tills de är gyllene. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ihop ingredienserna i en bunke tillsammans med smöret från betorna och 1-2 msk honung. Lägg sedan upp en klicka smetana på en tallrik och lägg på en stor sked med betorna. Avsluta med att toppa med riven pepparrot och vattenkrasse.
Presenteras av
