arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Säg hej till Falbygdens cheddar!

Säg hej till Falbygdens cheddar!
Falbygdens ostmästare i England har tagit fram två fantastiskt goda cheddarostar med härlig sälta, en trevlig nötighet och kraftfull smak. Ostarna är perfekta på ostbrickan och som tilltugg. I vårt sortiment hittar du även flera goda marmelader – särskilt framtagna att passa med ost.

Cheddarpuck Mature

Den här goda cheddarn kommer från Yorkshire i Storbritannien och är gjord på pastöriserad komjölk. Med sin lena textur och mogna och kraftfulla smak, och med en mild krämighet som stannar länge på tungan är den perfekt på ostbrickan. Gärna med en bit äpple, en god ale eller ett glas ekad Chardonnay.

Cheddarpuck Ale

Även det här är en särskilt utvald cheddar från Yorkshire, gjord på pastöriserad komjölk och smaksatt med Riggwelter – en stark ale från Black Sheep. En lätt syrlighet och rejäl sälta får osten att kännas frisk och lyfter smakerna ytterligare, och nötaktiga toner med en tydlig smak av mörk ale och rostad malt från alen gör den perfekt på ostbrickan och som tillbehör till en god öl.

Delikatessmarmelad med paprika, hallon och chili

Med sin goda, balanserade smak och fina färg är den här marmeladen perfekt på ostbrickan. Testa den med ostar som brie eller Brillat Savarin, där ostarnas gräddighet tillsammans med chilins hetta lyfter bärens sötma.

Delikatessmarmelad med päron, granatäpple och calvados

Söt och balanserad marmelad med päronbitar, granatäpple och toner av calvados. Passar bra på ostbrickan, särskilt till milda hårdostar, krämiga vitmögelostar och smakrika blåmögelostar.

Delikatessmarmelad med björnbär

Söt och smakrik marmelad med björnbär. Den här marmeladen smakar sommar, och passar till alla osttyper, men alldeles extra till milda vitmögelost eller salta blåmögelost.

Delikatessmarmelad med fikon och äpple

Söt och nyskapande variant på den klassiska fikonmarmeladen. Smakupplevelsen förhöjs ytterligare av syrliga äppelbitar. Perfekt på ostbrickan och till salta kex. Passar bra till smakrika blåmögelostar och lite mer lagrade hårdostar.

Delikatessmarmelad med rabarber och nypon

Söt och frisk marmelad med rabarberbitar och goda smakinslag av nypon. Lite annorlunda marmelad som passar fint på ostbrickan, gärna till till syrliga getostar eller krämiga färskostar.