Ingredienser
-
Gräddig kräm med Ädel Mild
- Kvibille® Ädel Grädd 70 g
- Arla Ko® Färsk Vispgrädde 40% 0,5 dl
-
Belugalinser
- Belugalins 1 dl
- Vatten 3 dl
- Salt 0,5 tsk
-
Soppan
- Blekselleri 2 stjälkar
- Strimlad Purjolök (Det Vita) 2 dl
- Stora Potatis 4 st
- Stor Morot 1 st
- Vitt Vin 3 dl
- Vatten 1 liter
- Grönsaksbuljong 2 st
-
Kålfräs
- Romanesco 0,5 huvud
- Svartkål 1 huvud
- Svenskt Smör Från Arla® 0,5 msk
Gör så här:
Mixa Kvibille Mild Ädel med vispgrädde till en smidig kräm. Ställ undan. Koka linserna i vatten i 20 minuter. Räkna 1 del linser till 2 delar vatten. Låt dem gärna svalna i vattnet innan du häller av dem i durkslag. Ställ undan. Skölj och strimla blekselleri och purjolök. Skala och tärna potatis och morot fint. Hetta upp smör i en gryta och fräs de skurna grönsakerna tillsammans i 2-3 minuter, tills de blir glansiga. Häll över vin och låt puttra i 2-3 minuter innan du tillsätter vatten och buljong. Sätt på lock och sänk värmen, låt puttra i 10 minuter på låg värme, tills grönsakerna har blivit mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Gör kålfräset under tiden. Kålfräs: Skölj svartkålen och skär bort det grövsta av stjälken. Strimla svartkålen. Dela upp romanescokålen (blomkål går lika bra) i buketter. Hetta upp smör i en traktörpanna och fräs all kål tillsammans i någon minut under omrörning. Tillsätt sedan 3 msk vatten och sätt på lock, och ånga på låg värme i 3 minuter. Inför servering: Ös upp soppa i 4 tallrikar. Skeda över belugalinser och fördela kålfräset i tallrikarna. Klicka på ostkrämen och servera direkt.
