arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Bloody Mary-sallad med roquefort

En kaxig och spännande förrätt eller mingelrätt som sticker ut.
Bloody Mary-sallad med roquefort
4 port

Ingredienser

  • Stjälkselleri 2 st
  • Plommontomat 200 g
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Dressing

  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Vitvinsvinäger Eller Vodka, Om Du Känner Dig Modig 1 msk
  • Worcestershiresås 2 tsk
  • Tabasco 1 tsk
  • Olivolja 1 msk
  • Lime Saften 1 st
  • Till servering

  • Roquefort 100 g
  • Stjälkselleri 2 st

Gör så här:

En kaxig och spännande förrätt eller mingelrätt som sticker ut. Tärna tomater fint och lägg i en skål klädd med hushållspapper så att överflödig vätska sugs upp. Skiva blekselleri tunt. Lägg de avrunna tomaterna och sellerin i en skål. Pressa vitlöken i en skål, och blanda med övriga ingredienser till dressingen. Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt. Smaksätt med salt och peppar. Fördela i fyra skålar eller glas. Smula ner osten över salladen och servera direkt, med nedstuckna selleristälkar.