arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Blåmögelost med mango chutney och smörstekt havre

Det här ser ut som den klassiska kombon ädelost och aprikosmarmelad, men överraskar garanterat i smakerna. Den kryddiga, syrliga mango chutneyn och de nötiga havregrynen livar upp den krämiga osten.
Blåmögelost med mango chutney och smörstekt havre
2 port

Ingredienser

  • Blåmögelost 150 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 3 msk
  • Havregryn 1 dl
  • Strösocker 0,5 tsk
  • Mango Chutney 4 msk

Gör så här:

  1. Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
  3. Stek havregrynen riktigt gyllene i smöret.
  4. Strö på socker mot slutet och veva runt så att sockret smälter.
  5. Stjälp upp grynen på hushållspapper och låt svalna.
  6. Servera osten med en klick mango chutney och smörstekta havregryn.
Presenteras av Castello