arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Aubergineburgare med blåmögelost

Sugen på ett gott vegetariskt alternativ på grillen? Testa en aubergineburgare med blåmögelost – snyggt, enkelt och gudomligt gott!
Aubergineburgare med blåmögelost
4 port

Ingredienser

  • Citronkokt rödlök

  • Rödlök 2 st
  • Citronsaft 0,5 dl
  • Strösocker 0,5 dl
  • Gurksallad

  • Gurka 0,5 st
  • Purjolök 1,5 st
  • Färsk Persilja 0,25 dl
  • Pumpakärna 0,5 dl
  • Arla Köket® Turkisk Yoghurt 1 dl
  • Vitlöksklyfta 0,5 st
  • Salt 2 krm
  • Tillbehör

  • Hamburgerbröd 4 st
  • Babyspenat 40 g

Gör så här:

Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Fortsätt med gurksalladen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär halvmåneformade skivor. Blanda ihop gurka, purjolök, persilja, yoghurt, vitlök och salt. Ställ kallt. Dela auberginen i 8 skivor ½- 1 cm tjocka. Strö salt på båda sidor av augbergineskivorna, låt stå ca 20 min och torka av. Vispa upp ägget och 1 msk vatten. Vänd aubergineskivorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko. Stek aubergineskivorna i smör, ca 3 min på varje sida. Dela bröden och rosta snittytan. Fördela alla ingredienser på bröden och servera.

Presenteras av Castello