10 port
1 Timmar
Ingredienser
- Apelsinjuice 0,25 dl
- Torkad Aprikos 150 g
- Vit Balsamvinäger 1 msk
- Strösocker 100 g
- Färsk Rosmarin Hackad 2 tsk
- Konserverad Persikohalva 3 st
- Saltrostad Mandel 50 g
- Kvibille® Ädel Eller Annan Ädelost 250 g
Gör så här:
- Lägg apelsinjuice, aprikoser, vinäger och socker och koka i en tjockbottnad kastrull på svag värme och under lock i ca 10 min.
- Ta av locket och tillsätt rosmarin. Värm på medelvärme i ytterligare 15 min - blandningen får bubbla, men inte koka.
- Skär persikorna i små tärningar och lägg dem i kompotten, tillsammans med rostade mandlar. Koka upp kompotten snabbt och låt den sedan svalna. Krydda efter smak.
- Servera med ädelost.
Presenteras av