4 port
Ingredienser
- Rödbeta Eller Gulbeta 12 st
- Castello® Blue Blåmögelost 150 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Lime Rivet Skal 1 st
- Valnöt 1 dl
- Färsk Rosmarin Hackad 1 msk
- Flytande Honung 2 msk
Gör så här:
Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme undre lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara. Mosa osten och blanda med crème fraiche, lime och salt. Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter. Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Presenteras av
