4 port
Ingredienser
- Rödbeta Eller Gulbeta 12 st
- Castello® Blue Blåmögelost 150 g
- Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
- Lime Rivet Skal 1 st
- Valnöt 1 dl
- Färsk Rosmarin Hackad 1 msk
- Flytande Honung 2 msk
Gör så här:
- Skölj och skrubba betorna.
- Vira in dem en och en i folie.
- Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim.
- Känn efter med en sticka så de är klara.
- Mosa osten och blanda med crème fraiche, lime och salt.
- Hacka valnötterna grovt.
- Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter.
- Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär.
- Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Presenteras av